FŐOLDALAKTUÁLISTERMÉKEKAKCIÓKBEMUTATKOZÁSÜZLETEINK IDŐPONT KÉRÉSPÁLYÁZATPOLATESZTSZÍNTÉVESZTÉSDISZLEXIAYUNIKUMiYOSMARTMiSight® 1 day
Jó, ha tudja: Kinek nem ajánlott a kontaktlencse?

Jó, ha tudja: Kinek nem ajánlott a kontaktlencse?

A látáskorrekciós eszközök közül a kontaktlencse praktikus és kézenfekvő választás azok számára, akik nem szeretnék, hogy a szemüvegkeret megváltoztassa megjelenésüket vagy egyszerűen csak idegenkednek a szemüveg viselésétől. Azonban a kontaktlencse viselése nem mindenki számára jelent ideális megoldást.

A kontaktlencse nem ajánlott abban az esetben, ha a szemet visszatérő fertőzések, allergia gyengíti, a szemszélek gyulladása esetén, de kizáró ok a fokozott szemszárazság, a szaruhártya csökkent érzékenysége is. A munkahelyi körülmények is megnehezíthetik a kontaktlencse viselését, így a hosszabb ideig füstös, huzatos helyen való tartózkodás irritálhatja a szemet, a kontaktlencse viselése pedig csak tovább ront a helyzeten. Viselése nem ajánlott 14 éves kor alatt sem, illetve csak olvasáshoz szükséges látáskorrekció esetén sem indokolt.

Bizonyos esetekben a szem fokozott szárazsága ellehetetlenítheti a kontaktlencse hordását, így például cukorbetegség esetén, de hormonkészítmények szedésével párhuzamosan vagy erős dohányosoknál is külön vizsgálatok szükségesek annak felméréséhez, hogy a szem képes-e elég nedvességet termelni a lencse viseléséhez.

További kérdései vannak? Jöjjön be hozzánk és tudjon meg mindent a kontaktlencsékről!

Vissza