FŐOLDALAKTUÁLISTERMÉKEKAKCIÓKBEMUTATKOZÁSÜZLETEINK IDŐPONT KÉRÉSPÁLYÁZATPOLATESZTSZÍNTÉVESZTÉSDISZLEXIAYUNIKUMiYOSMARTMiSight® 1 day
Gyerek szemészet

 

 

Gyerek szemészet

Minden szülő saját felelőssége elsősorban, hogy gyermeke szemészeti vizsgálatát mikor kezdi el. Mi már 6 hónapos kortól eltudjuk végezni az első szemészeti szűrést a Plus- Optix készülékkel, az édesanya ölében ülve.

Nagyon sok esetben, ha gyerekkorban kiderülne a szem bizonyos problémája, akkor felnőtt korban is 100%-os látást érhetnénk el.

Mit is tud ez a Plus- Optix készülék?

 

PLUSOPTIX S09 kézi, binokuláris autorefraktométer

 

Tökéletes megoldás amblyopia szűrésére Binokuláris mérési metódus Non­invasive mérési metódus.

 

- Nem kell pupillatágítót alkalmazni.
- 1 méteres mérési távolság. A gyermek a szülő biztonságos közelében (ölében  ülve) maradhat.
- Rendkívül gyors mérés.
- Egy lépésben méri a szem fénytörési hibáit, a pupilla átmérőt, a PD­t és a tekintés irányát.
- Egyszerű kezelhetőség, automatikus mérésindítás

baba szemvizsgálat

plusoptix_s08_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyors autorefraktometer, melynek mérési elve az infravörös skiaszkópián alapszik.Alkalmas csecsemők szűrésére is, akár már 6 hónapos kortól.           1 méteres munkatávolságon működik, alapvetően binokuláris méréssel, melynek során meghatározza a pupillaátmérőt és a szem optikai tengelyének irányát. Mikro strabismus mérésére alkalmas. A méréshez és kiértékeléshez nem szükséges külső számítógép, a készülék beépített számítógéppel rendelkezik. Dokumentálási lehetőségek: páciens adatnyilvántartó program (licensz D), vizsgálati tanúsítvány (protokoll) nyomtatása (licensz Z), öntapadós etikett nyomtatása, mely beragasztható a kartonba is.

 

 Gyermekkori szembetegségek: túllátás, rövidlátás és kancsalság

 

 

A gyermekkorban megjelenő szembetegségek általában könnyen észrevehetőek. Ilyenkor mindenképpen szemvizsgálatra kell vinnünk csemeténket, hogy a szemész szakorvos minél előbb orvosolni tudja a szembetegséget.

 

 

Leggyakrabban a szemizmok kóros vezérlése miatti kísérő kancsalság fordul elő. A gyermek látóközpontjába nem egyforma kép kerül a két szemből. Az agy gyermekkorban úgy tudja megoldani ezt a problémát, hogy a nem jó képet nem dolgozza fel, így kialakulhat a tompalátás. A kancsalság észlelésekor feltétlenül szükséges szemorvosi vizsgálat.

 

A gyermekkori szemproblémák közül a kancsalság után a túllátás és a rövidlátás a leggyakoribb szemprobléma, ám ezek felismerése nem egyszerű csemetéinknél. Ha a családban előfordult valakinél fiatal korában kancsalság, tompalátás, vagy egyéb szemproblémák, továbbá, ha a gyermek kora szülött volt, akkor mindenképpen vizsgáltassuk meg szemész szakorvossal.

Hozza el gyermekét optikánkba, és mi elvégezzük a megfelelő vizsgálatokat, hogy gyermeke egészséges lehessen! További kérdéseivel keressen minket bizalommal! 

euro-optic.hu.15marc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Mit jelent a baba szemvizsgálat, és miért fontos?

 

 

Talán nem is gondolnánk, de a babáknál ugyanúgy fennáll a veszélye a szemkárosodásnak, mint felnőtt korban. Észrevételét nehezíti, hogy a kicsik nem tudnak szólni, hogy ha valami nincs rendben, így a gondos szülőre marad a feladat.

 

 

A baba szemvizsgálat megelőzheti a későbbi látáskárosodást, és a kancsalságot is, mely nem mindig látható szabad szemmel. Az első látogatást fél éves kor körül szoktuk javasolni, ekkor már a baba békésen tud ülni a szülő ölében, a vizsgálathoz pedig mindössze ennyire van szükség.

 

 

A szemvizsgálat nem igényel semmilyen együttműködést a gyermek részéről, és minden káros mellékhatástól mentes. Nem szükséges szemcseppel pupillát tágítani, olvasni, beszélni, képeket felismerni, mindössze bele kell nézni egy kamerába, ami automatikusan elvégzi a baba szemeinek vizsgálatát. A vizsgálat nyugodt, barátságos légkörben zajlik, az édesanya, vagy édesapa ölében ülve.

 

Ha Önnek is fontos csemetéje szemének egészsége, mielőbb keressen fel bennünket szemészeti szűrés céljából! További információért tájékozódjon weboldalunkon, vagy érdeklődjön optikánk elérhetőségein!

 

euro-optic.hu.15jun.jpg 

Vissza