FŐOLDALAKTUÁLISTERMÉKEKAKCIÓKBEMUTATKOZÁSÜZLETEINK IDŐPONT KÉRÉSPÁLYÁZATPOLATESZTSZÍNTÉVESZTÉSDISZLEXIAYUNIKUMiYOSMARTMiSight® 1 day

Szemüveg lencsék, rétegek

logo_hoya_t.jpg zeiss_t.jpg essilor_logo_t.jpg

 

A lencsék megfelelő tisztítása.

Hosszú évekig szeretne boldog lenni szemüvegével?
Ennek nincsen akadálya, ha védi szemüvegét a megfelelő ápolással!
A víz és a mosogatószer elegendőek arra, hogy szemüvege újra csillogjon!
A papírzsebkendő használatát azonban mellőznie kell a tisztítás során!  

A megfelelő tisztítás a megfelelő tisztítószerek használatát is jelenti.

Ezek közé azonban nem tartozik sem a pulóver ujja, sem a papírzsebkendő, mivel ezek karcolják a szemüveglencsét. Apró kosz- és porrészecskéket hagynak a szemüveg lencséjén, így előbb vagy utóbb tönkreteszik (meghomályosítják) a szemüveg felületét.

A legideálisabb tisztító anyag a mikroszálas törlőkendő!

A napi tisztításhoz elegendő a víz és a mosogatószer, valamint a tiszta, puha ruha . Először vízzel oldja fel a szennyeződés nagy részét, majd oszlasson el egy kevés mosogatószert a szemüveglencsén, és száraz, puha, nem vasalt törlőkendővel törölje meg. Itt kifejezetten fontos, hogy ne kézkímélő mosogatószert használjon, mert a benne lévő balzsam egy vékony filmréteget képez a lencséken.

Tanácsunk:  

Vegye le a szemüvegét mutató- és hüvelykujjával,- két kézzel -, ezáltal a keret kevésbé terhelődik, és a szemüveg nem tud olyan gyorsan eldeformálódni.  

A keretet is alaposan tisztítsa meg!
A szemüveg naponta ki van téve a környezeti hatásoknak.
Ezért ajánljuk Önnek, hogy a szemüveg keretét is rendszeresen tisztítsa!

Ez egészen egyszerűen megoldható egy kis mosogatószerrel minden szemüvegnél, függetlenül attól, hogy műanyagból, fémből vagy titánból készült-e.

A lencsék és a keret tisztítása között nincsen nagy különbség, egészen egyszerűen megoldható mindkettő a mosással. Itt is segít a folyóvíz és a mosogatószer kombinációja.

Semmi esetre se használjon azonban maró hatású folyadékot! Ezeknek a szemüveglencse károsodása lenne a következménye. A savtartalmú tisztítószerek ugyanis tönkreteszik a lencsék bevonatát.

Karcolások a lencsén

 

Mit lehet tenni, ha a lencse megkarcolódik?  

Egy karcolás a lencsén nagyon bosszantó! A karcok ellen nem segít a polírozás sem. Ha megpróbálják a lencsét felpolírozni, az még rosszabbá teszi a helyzetet, sőt ami még rosszabb: árt a szemének.

A karcos lencséket minél előbb ki kell cserélni, mivel megterhelést jelentenek a szemnek .A szem ugyanis megpróbálja korrigálni a sérülés által okozott tükröződést, így gyorsabban elfárad. Ez a folyamat pedig koncentrációs zavarokhoz, ill. fejfájáshoz vezethet.

Fényresötétedő műanyaglencsék:

 

TRANSITIONS

 

Az inteligens lencse kényelme

 

A fényresötétedő lencsék esetén a szín intenzitása az UV fény erősségétől függően erősebb, vagy gyengébb,5%-85%-ig.Ebben az értelemben mondhatjuk a fényresötétedő lencsékre, hogy inteligensek, hiszen folyamatosan hordhatók a nap folyamán anélkül, hogy cserélgetni kellene egy napszemüveget az egyszerű korrekciós szemüveggel. A lencse színeit nagy odafigyeléssel választották meg, hogy azok minél kontrasztosabb látást biztosítsanak és megszüntessék a vakító csillogást.

Tulajdonságai, amiért ajánljuk:

 

- gyors besötétedés-kivilágosodás,
- pihenteti a szemet.
- mindenkinek, életkortól függetlenül.
- esztétikus külső, kényelmes viselet.

 

Monitorlencse :

A számítógépek ma már részei a munkahelyi és otthoni környezetünknek egyaránt. A szem elfárad, beporosodik, fellép a fáradság és a rossz közérzet.

Ezek a szemfáradság tünetei.

Az éleslátás és a fejfájás nélküli munkához fontos a zavaró oldalsó becsillanások kiküszöbölése, a kiváló kontrasztra.

A tükröződés mentesítő réteghez még a kontrasztfokozó szűrőt ajánljuk.

Nyugtat, csökkenti a szemkáprázást!

Dioptria nélkül is elkészíthető!

FONTOS : ahol fontos a látott kép színhelyessége, nem ajánljuk a kontrasztfokozó szűrőt.

Az ezzel kapcsolatos 50/1999. (XI. 3.) EüM rendeletet

 

PNX :

 

A műanyag alapanyagok terén igazi áttörést jelent megbízhatóságával, kivételes erőségével, ultrakönnyű súlyával és optikailag tökéletes tulajdonságaival!

Ajánljuk azoknak....

- akiknek biztonságos szemüvegre van szüksége.

- akik divatos damilos és fúrt szemüveget szeretnének viselni.

 

Magas törésmutatójú lencse:

 

Vékonyított, 1.6-os törésmutatójú lencse

Miért?

- vékony, könnyű, esztétikus lencse,
- 30%-kal vékonyabb, mint a normál műanyag lencse

- 20%-kal könnyebb, mint a normál műanyag lencse.  

Ajánljuk azoknak,..

- akik igen magas dioptriájú szemüveget hordanak.

- akik szeretnék nehéz üveglencséjüket könnyebbre, esztétikusabbra cserélni.

- akik kényelmetlennek érzik súlya és vastagsága miatt szemüvegük viselését.

 

Miért a felületkezelt lencsék?
 

Nagyobb látáskomfort a felületkezelés által

Az optika24-nél felületkezelt műanyag lencséket tükröződés-és karcmentes bevonattal, UV-védelemmel, ill. kérésre, színezéssel látjuk el.. Tükröződésmentes bevonat

 

Kizárólag tükröződésmentes bevonattal ellátott, műanyag szemüveglencséket ajánlunk Önnek!

Ennek az Ön számára rengeteg előnye van. Végeredményben úgy lát, mintha nem viselne szemüveget, mivel környezetét sokkal tisztábban érzékeli, mint a tükröződő lencsékkel. A tükröződésmentes bevonattal ellátott lencsék nélkülözhetetlenek az autóvezetésnél. Vezessen akár sötétségben vagy napsütésben, a tükröződés akadályozza a látásban, és ez hamar veszélyes helyzetekhez vezethet. A sokáig tartó olvasásnál, kézimunkánál, és egyéb kihívásoknál is nagymértékben tehermentesítik a tükröződésmentes bevonattal ellátott szemüvegek a szemet. Ugyanez vonatkozik a számítógéppel történő munkavégzésre is. Felületkezelt lencsék nélkül a monitor- és a szemüveglencse tükröződése összeadódik, és ezzel gyengítik az élességet.

Napsugárzás elleni védelemmel ellátott – tehát sötétített - szemüvegeknél a fény tükröződései különösen észrevehetőek, és egyértelműen láthatók a sötét üvegen keresztül. A saját szemünk tükörképe különösen a hátulról érkező fény esetében lehet különösen kellemetlen, ezért a belső tükröződésmentesítő réteget ajánljuk.

Az Önnel szemben állót nem vakítja a szemüveg, és tisztán láthatja az Ön szemeit. A védőréteg minimálisra csökkenti a zavaró reflexeket, a szemüveg által nyújtott komfortérzet erősen javul. Karcmentesség 

Műanyag lencséink felületét egy kemény lakkréteg teszi ellenállóbbá a karcolásokkal szemben. Ezáltal a lencsék hosszabb életűek és ellenállóbbak lesznek. Hosszú távon a védőréteg nélkül készült lencsék már a mindennapos tisztítással is sérülhetnek. Nagyon fontos a szemüveglencse szakszerű tisztántartása!

 

UV- védelem

 

Minden műanyag lencsénk UV-sugárzás elleni védőréteggel van ellátva. Szemünk szaruhártyája felhős időben is ki van téve a veszélyes UV-sugárzásnak.

 

Használni is tudni kell: a szemüveg védelme

 

 

A szemünk egyik legfontosabb érzékszervünk, hisz a látás képességével tájékozódunk, a szemünkön keresztül érkeznek az agyunkba a feldolgozandó vizuális ingerek. Az éles látás képessége azonban nem egy életre szól és előbb-utóbb mindannyian szemüveg segítségére szorulunk.

Egy ilyen minőségi kiegészítő azonban nem olcsó és ha nem megfelelően használjuk, ráadásul ártunk is vele szemünknek. Ön megfelelően használja szemüvegét ?

 

Óvja Ön is szemüvegét , és ha szemvizsgálatra vagy új szemüveg készítésére van szüksége, forduljon bátran optikánk szakembereihez!

 

Szemüveg lencsék: Üvegből vagy műanyagból érdemes csináltatni? 

A szemüveg lencsék alapanyaga lehet műanyag vagy üveg. A legtöbben egyértelműen az üvegre voksolnak, de lássuk előbb az előnyöket és a hátrányokat mindkét alapanyag esetében.

 

Az üvegből készült szemüveg lencse lehetőséget ad arra, hogy magasabb dioptriáit is vékony lencsével valósítsanak meg. A minőségi üveg esetében a diszperzió minimális módon van jelen, tehát gyengébb színes szegélyt eredményez ott, ahol megtörik a fény. Az üveg szemüveg lencsék törésmutatója magasabb, vékonyabbak, ugyanakkor nehezebbek is, mint a műanyag modellek.

 

A műanyag szemüveg lencsék esetében elmondható, hogy nehezebben törik és könnyebb is, mint az üveg, könnyebben színezhető, viszont könnyebben lesz karcos a felülete. A műanyag szemüveg lencséket ma is gyártják, hiszen viselésük praktikus és kényelmes. Különösen gyerek szemüvegekbe ajánlottak, de sportolók is előszeretettel használják őket.

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, egyeztessen időpontot, és segítünk kiválasztani az ideális darabot!

 

A fényre sötétedő lencsék előnyei  

Napjaink egyik legnépszerűbb termékei a fényre sötétedő lencsék . Ezek a típusok számos előnnyel rendelkeznek, érdemes megfontolni a választásukat. Hogy mik is ezek az előnyök?

A fényre sötétedő lencsék , ahogy a nevükben is benne van, képesek alkalmazkodni az aktuális fényviszonyokhoz. Beltéren világosak, kültéren pedig napszemüvegként viselkednek. Optimális védelmet nyújtanak a szemnek a káros UV sugarak ellen, miközben biztosítják a szükséges dioptriát is. Használatukkal nem szükséges több szemüveget magunknál hordani, hiszen nem kell lecserélni attól függően, hogy kint, vagy bent tartózkodunk, az sem fordulhat elő többé, hogy otthon felejtjük a napszemüveget .

Az általunk kínált fényre sötétedő lencsék gyorsan alkalmazkodnak az adott körülményekhez. Válassza Ön is ezt a remek megoldást, üssön két legyet egy csapásra! Bővebb tájékoztatásért forduljon bátran munkatársainkhoz, készséggel segítenek mindenben! Személyre szabott szemvizsgálattal várjuk minden kedves ügyfelünket.